Vi kender det alle. Det er blevet den tid på dagen, hvor der skal laves madpakker til den efterfølgende dag, og det er lidt af en mundfuld. For selvom man synes, at man gør madpakken så spændende og interessant, som det overhovedet er muligt, så er det svært at opretholde den gejst til den efterfølgende dag. Når man pakker madpakken ud af det krøllede sølvpapir, synes den nemlig pludselig langt fra så lækker mere, og derfor er der mange, der sidder og drømmer om noget bedre mad. Efterhånden er alt pålægget blevet en smule lunt, fordi det har lagt i tasken i flere timer, og for det andet er det svært at blive ved med at være opfindsom. Det findes der dog heldigvis råd for.

Sørg for at maden holdes frisk

For det første kan det i mange tilfælde ikke betale sig at gøre noget ekstra ud af madpakken, hvis den blot bliver lagt ned i en taske, for at skulle ligge der i flere timer, før den skal spises. På den måde ødelægger man nemlig hurtigt det gode pålæg, de friske grøntsager og alle de gode intentioner, som man havde med maden. Derfor er det en fordel, at I som forældre sørger for, at klasselokalet bliver udstyret med et godt køleskabt, i hvilket jeres børn kan opbevare deres madpakker. Og selvom et køleskab måske kan synes dyrt, så er beløbet pludselig ikke så stort, hvis der bliver splejset om det. Gør derfor noget godt for jeres børns sultne maver og giv dem en meget mere frisk madpakke at nyde i frikvarteret.

Det er et hit med rester

Derudover er det altid et hit med rester i madpakken. Har I for eksempel fået nogle lækre frikadeller, bøffer eller salat til aftensmad dagen før, er det ideelt at bruge resterne som madpakke. På den måde bliver middagsmaden suppleret en smule op med noget, det er lidt mere spændende en rugbrød med pålæg, og det er noget, som de fleste små maver vil sætte pris på. 

Vær kreativ

Derudover kan det også være, at du skal gøre dig nogle tanker omkring den måde, som du fremviser maden på. Ofte skal der kun nogle meget små ændringer til, førend det er meget sjovere at tage låget af madkassen. Prøv for eksempel at tegne med remuladen eller mayonnaisen, så madderne får sjove figurer, skær grøntsagerne og frugterne ud i finurlige forme eller leg med frugtfarve. Der er ikke noget, der er meget sjovere end at spise et grønt æg.

Inddrag barnet

Når du har sørget for lidt lækre rester og nogle sjove præsentationer af maden, kan det være, at du skal inddrage dit barn, når du laver madpakken. Hvis du giver barnet lov til selv at smøre sine madder, er de meget sjovere at spise dagen efter, fordi der hersker en vis stolthed over den måde, som maden er kommet til på. Og så er det også hyggeligt at gøre sammen.