Alle kender det. En dårlig nats søvn påvirker ens dag. Man har svære ved at koncentrere sig, man er mere pirrelig og har ikke det samme overskud over for andre mennesker. Det har betydning for ens almene sundhed og det er bare efter en nat. Forestil hvis det var en tilbagevendende begivenhed at du ikke får nok søvn eller den rigtige form for søvn. En kugledyne kan være svaret på søvnproblemer.

Kugledyner – hvad er det?

En kugledyne er en specielt fremstillet dyne, hvor dunene eller fiberfyldet er blevet erstattet med små kugler.

De små kugler gør, at dynen bliver tungere end en traditionel dyne. Du kan blandt andet finde dem hos Kugledyne.dk.

Kugledyner – hvordan virker de?

Det er de små kugler og den tungere vægt, der gør at dynen lægger sig tættere om kroppen og giver et øget velvære. Den tungere dyne vægt betyder også en mindre urolig søvn og det bliver muligt at falde dybere i søvn. Det er den søvn vi har brug for, for at føle os udhvilet og godt tilpas den næste dag.  

Kugledyner – er det pengene værd?

Det er jo svært at sætte pris på en søvn og bedre velvære, men hvis man får en bedre søvn, bedre sundhed og mere overskud af at sove med en kugledyne og det er hvad andre brugere har haft af erfaring, ja så er en kugledyne absolut pengene værd. En kugledyne koster mellem 3-8000 kr. alt afhængig af mærke, type og vægt og har en lang holdbarhed. Den højere pris skyldes, at den er specialfremstillet og passer til den enkeltes behov. En kugledyne er typisk inddelt i moduler. Det betyder at der kan tilkøbes moduler, hvilke er praktisk hvis det er til et barn, da man kan købe ekstra længde som barnet vokser og ikke behøver købe en ny dyne. Samtidig kan et modul, hvis der er et modul der trænger til at blive udskiftet nemt kan gøres. Igen uden at skulle købe en hel ny dyne.

Kugledyner – kan de vaskes?

En kugledyne kan nemt vaskes. Især dem der er opbygget i moduler, da de kan skilles ad og derved nemt kan ligges i vaskemaskinen. Hvis det ikke er en kugledyne i moduler og den er for stor til en almindelig vaskemaskine, kan den enten blive vasket på et renseri eller et møntvaskeri, hvis der er et i nærheden.

Hvem kan have glæde af en kugledyne?

Da alle mennesker har godt af at sove ordentligt, kan alle have glæde af at sove med en kugledyne. 

Men det har vist sig at især mennesker med diagnoser, som ADHD eller andre former for diagnoser inden for autismespektrummet. Den tungere dyne der omgiver personen, der er med til at give ro og en bedre søvn og derved mere overskud til at klare en hverdag, som i forvejen godt kan være udforende. Også mennesker med demens har stor glæde af dynen.