Når det kommer til at indrette soveværelset, vil de fleste erklære sig enige i, at sengen er det vigtigste møbel. Derudover har de fleste et klædeskab eller en kommode til at opbevare sig tøj i, i deres soveværelse.

Der findes rigtigt mange forskellige kombinationer af møbler som man kan placere i sit soveværelse, og mange vælger møbler på baggrund af deres behov og indretningsmæssige stil.

Et andet møbel man heller ikke kan komme udenom at have i sit soveværelse er et sengebord til hver side af sengen. På trods af dette, er der alligevel mange der ikke har et sengebord – og det er virkelig en skam.

Læs med her, og bliv en del klogere på, hvorfor det er vigtigt at have et godt sengebord i sit soveværelse.

Et sted at anbringe sine ejendele

En af de mest benyttede funktioner, der følger med at have et sengebord er, at man har et sted hvor man kan placere sine ting. Det kan være alt fra de øreringe man glemte at tage af på badeværelset, til natlæsningsbogen eller en flaske med vand til hvis tørsten nu skulle melde sig i løbet af natten. Her i den søde juletid kan man også stille sin pakkekalender så man kan åbne gaven så snart man vågner.

Med et sengebord ved sin sengs side gør man sit liv meget nemmere, og slipper for at skulle bruge gulvet, vindueskarmen eller kommoden helt ovre i den anden ende af soveværelset som afsætningsplads – her kan du i stedet pynte med enten friske eller kunstige blomster.

Placér dine essentielle genstande ved din side

Mange har nogle essentielle ejendele som de benytter når de skal til at sove. Det kan være et vækkeur, så man er sikker på man vågner til rette tid dagen efter, en sovemaske, ørepropper, natbøjle eller noget i en helt anden dur. Eller noget man læser i inden man skal til at sove, f.eks. et magasin om bryllupskjoler hvis man snart skal giftes.

Når man har et natbord, bliver det nemmere og mere overskueligt at skulle give sig til at sove, fordi man ikke skal hente sine ting frem fra mange forskellige afkroge, skuffer og skabe af sit hjem.

Livet bliver meget nemmere for en, når man selv sørger for ikke at komplicere selv sine rutiner mere end højst nødvendigt. Dette er helt klart en rigtig god grund til at have et sengebord ved sin side. Du kan også nudge dig selv – læg dine yogabukser på så du har dem lige ved hånden når du vågner og øg chancen for at du rent faktisk får dyrket yoga fra morgenstunden.

Opbevaring, opbevaring, opbevaring

Mange sengeborde kommer med skuffe- eller skabsplads, som med stor fordel kan udnyttes. Dette er endnu en rigtig god grund til at anskaffe sig et sengebord – at man får mere opbevaringsplads.

Du kan vælge at opbevare senge-relaterede genstande i dine sengeborde, så det hele bliver nemmere og meget mere overskueligt for dig. For eksempel kan du placere dine ekstra sengesæt, sovemasker, ørepropper eller lignende i dit sengemøbel, så du nemt har adgang til det hvis behovet lige pludselig opstår. Eller hvis du kan lide at male kan du putte et sammenklappeligt staffeli deri, så det er lige ved hånden, men ikke fylder i hverdagen.

Det gøres lige pludseligt meget selvsigende og overskueligt, når du opbevarer det der bruges i forbindelse med sengen i nærheden af sengen.

I skuffen kan du placere en andel af de ejendele, som du ofte bruger når du skal sove – men som ikke er pæne eller ligefrem er upraktiske at have stående fremme. Det kunne være en eventuel natbøjle, eller noget så banalt som ørepropper.