Selvom vi måske ikke lige umiddelbart tænker over det, så er vores soveværelse et af de rum, som vi bruger flest af døgnets timer i. Vi gør det imidlertid med lukkede øjne, og derfor kan det virke som et tidsspilde at bruge energi og penge på at indrette det, som vi ellers ville gøre med hjemmets andre rum.

Måden hvorpå du indretter dit soveværelse kan dog sige en hel del om dig som person. Desuden kan det give en mase komfortmæssige og underbevidste fordele, som du slet ikke har tænkt over.

Hvor man i resten af hjemmet har næsten uanede mængder frihed, når det kommer til indretning, så kan man godt føle sig en smule begrænset i soveværelset. Først og fremmest er der et par møbler, som bare skal være i soveværelset. For at det overhovedet skal kunne kaldes et soveværelse skal der selvfølgelig være en seng, men langt de fleste har også deres tøjskabe til at stå i soveværelset.

Hvis du har et soveværelse af gennemsnitlig størrelse, betyder det, at du ikke har særlig meget mere plads at flotte dig på rent indretningsmæssigt. Bare med disse to møbeltyper og et par få andre ting kan du dog ændre dit soveværelses udtryk rigtig meget.

Komfort og ro

Soveværelsets hovedformål er nemlig komfort og ro. Det må indretningen også gerne afspejle, og derfor gør det ikke noget særligt, hvis det kun indeholder en seng, et skab og måske et sengebord. Det kan tilmed gøre noget godt for hjernen, når du ligger i sengen og prøver at falde til ro. Jo færre ting der er i rummet, jo nemmere er det for den at fokusere på opgaven at falde i søvn.

Du kan tilføje til dette udtryk ved at holde møblerne i en minimalistisk stil. Det er oplagt at holde farvepaletten i sort og hvid samt at have glatte overflader på skabslågerne såvel som sengens ramme.

Hjemmets hvilested

Komfort er desuden enormt vigtigt i soveværelset. Det får du selvfølgelig i form af sengen. Der er dog også et par andre ting du kan gøre, for at optimere soveværelsets rolle som hjemmets hvilested.

Et sengebord er, som før nævnt, en oplagt tilføjelse til soveværelset. Et sengebord er ganske enkelt et sted lige ved siden af sengen, hvor du kan ligge noget, så du hurtigt har adgang til det, når du vågner igen. Det kan være bogen, du læser hver aften inden du falder i søvn, dine briller eller bare et vækkeur.

I den sammenhæng er belysningen, eller mangel på samme, også essentiel i soveværelsets indretning. Du skal gerne have muligheden for at kunne lukke af for en hver tænkelig lyskilde på alle døgnets timer med for eksempel et mørkegardin.

Samtidig er det vigtigt, at soveværelset er godt oplyst, så du ikke bare falder i søvn igen, når vækkeuret har ringet.

Der er i den grad også plads til at indrette i soveværelset, og i sidste ende er det kun dig, der sætter grænserne.