Arbejde, fritidsinteresser og eventuelle børn gør mange kvinders hverdage travle. Mange kan komme til at glemme egne behov for at give plads til et projekt på arbejdet, børn eller tidskrævende hobbyer. Men man kan nemt give sig selv lidt ekstra tid og pleje i hverdagen, som på den anden side giver fornyet energi til at takle ugens gøremål. Læs videre her for at få gode tips til mere velvære og selvforkælelse.

Alle fortjener lidt selvforkælelse. Hvis ikke man tager sig af sig selv, så bliver det svært at finde overskud til at tage sig af andre eller noget andet. Så man kan med fordel finde en dag på ugen, blive hjemme og aflyse dagens aftaler, så man kan give sig selv den fornødne og velfortjente selvforkælelse med fuld fokus på én person: dig!

Sæt stemningen

Det hele starter med stemningen. Det er den rolige stemning der er med til at signalere, at det er tid til ro og afslapning på fuld skrue. Sæt for eksempel et stearinlys eller nogle æteriske olier fra nordic wellness til at give dit hjem en duft af velvære, hvad enten det for dig betyder duften af lavendel, vanilje eller roser.

Det handler om at stimulere sanserne og fortælle dem, at nu er det tid til at afslappelse og geare helt ned. Udover at fornøje lugtesansen, kan du også sætte lidt rolig musik over og dæmpe ned for de stærke lys, som du måske arbejder til at arbejde i om dagen.

Ekstra pleje

Med en dejlig, hyggelig stemning på plads, er du allerede på vej ind i det rigtige humør. Så er det ellers bare tid til at give sig selv og sin krop den pleje, man normalt ikke ville give på en normal hverdag. Her er der tid til at gøre mere ud af badet end blot at skynde sig med at vaske året, skumme lidt sæbe på kroppen og hoppe i hverdagstøjet.

Selvforkælelse inkluderer de ting, man anser som en luksusbehandling, som man normalt ikke har tid til. Det kan være et dejligt fodbad efterfuldt af en pedicure, en tiltrængt behandling af håret med hårmaske eller ekstra forkælelse til ansigtet i form af ansigtsmasker og lækre olier.

Afslut på en god note

Det er ikke altid man får tid til at gøre præcis dét man har lyst til det. Det er netop det, selvforkælelsesaftener er til for. Hop i et friskt, nyvasket pyjamassæt og læg dig til rette i sengen med en god bog og en varm kop te. At fordybe sig i en spændende historie ved at læse eller lytte til en bog samt lidt varmt til halsen, er en perfekt måde at afslutte en dag eller aften i selvforkælelsens navn.